Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen

Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan kunt u misschien ondersteuning krijgen.

Afhankelijk van uw situatie zijn er 3 soorten ondersteuning:

  • Kunt u door uw ziekte of handicap niet het minimumloon verdienen? Dan krijgt u misschien een Indicatie banenafspraak. Dit is een verklaring waarmee u onder de doelgroep van de banenafspraak valt. In de banenafspraak hebben het kabinet en werkgevers afgesproken dat ze banen gaan creëren voor mensen met een ziekte of handicap.
    Als u een Indicatie banenafspraak heeft, nemen wij u op in het doelgroepregister. U heeft dan meer kans op werk. Want het is voor werkgevers financieel aantrekkelijk om iemand uit het doelgroepregister in dienst te nemen of te houden. Heeft u ondersteuning nodig bij het vinden of houden van werk? Neem dan contact op met uw gemeente.
  • Kunt u alleen met begeleiding en aanpassingen op een werkplek werken? En kan een gewone werkgever deze niet bieden? Ook niet met hulp van de gemeente of UWV? Dan kunt u misschien een Advies indicatie beschut werk krijgen.
  • Heeft u op jonge leeftijd een ziekte of handicap gekregen, en kunt u daardoor nu en in de toekomst niet meer werken? Als u voldoet aan de voorwaarden van Wajong 2015, dan kunt u van UWV een Wajong-uitkering krijgen.

Let op: krijgt u al een uitkering van UWV? Of zoekt u informatie over een Ziektewet-uitkering, WIA-uitkering, WAO-uitkering of WAZ-uitkering? Dan geldt deze informatie niet voor u.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten