Zelf WW-uitkering stopzetten verandert

geplaatst op 27 oktober 2020

Wilt u zelf uw (aanvullende) WW-uitkering stopzetten? Dan kunt u daar een verzoek voor indienen. Voorheen belde UWV met u om de einddatum van uw uitkering af te spreken. Vanaf nu geldt een vaste einddatum.

Wat verandert er?

Doet u nu een verzoek om uw uitkering te laten stopzetten? Dan stopt de uitkering op de eerste dag van de maand waarin u het verzoek heeft gedaan. Laat u bijvoorbeeld op 15 november via het wijzigingsformulier weten dat u uw uitkering stop wilt zetten? Dan stopt uw uitkering op 1 november. U ontvangt dus voor de hele maand november geen uitkering meer.

Hoe stopt u zelf uw WW-uitkering?

U kunt uw uitkering stopzetten als de volgende situaties allemaal voor u gelden:

  • u werkt of gaat werken in loondienst, én;
  • u verdient 87,5% van het WW-maandloon of minder, én;
  • u bent minder uren gaan werken dan voordat u werkloos werd. Dit verschil is minder dan 5 uur. Of u werkt meer uren dan of hetzelfde aantal uren als voordat u werkloos werd.

Doorgeven via het wijzigingsformulier

Zijn de bovenstaande situaties op u van toepassing en wilt u uw WW-uitkering stopzetten? Dan geeft u dit aan ons door via het Wijzigingsformulier WW. Op welke datum uw uitkering stopt, hangt af van de datum waarop u het wijzigingsformulier invult. Wilt u bijvoorbeeld dat uw uitkering stopt op 1 november? Dan vult u het wijzigingsformulier in de maand november in. Wij sturen u een brief zodra wij uw verzoek hebben goedgekeurd.

WW-uitkering stopzetten


Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten