U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Vanaf 1 januari: zelf Advies indicatie beschut werk aanvragen

geplaatst op 16 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 verandert de regelgeving voor beschut werk. Dan kan niet alleen de gemeente, maar ook iemand met een arbeidsbeperking een Advies indicatie beschut werk bij UWV aanvragen.

Bij een Advies indicatie beschut werk onderzoekt UWV welke mogelijkheden u heeft om te werken. En welke aanpassingen of begeleiding u daarvoor nodig heeft. Blijkt uit het onderzoek dat u ondersteuning nodig heeft die een gewone werkgever niet kan bieden? Dan geven wij een positief Advies indicatie beschut werk. Met een positief advies, adviseert UWV dat u alleen in een beschutte werkomgeving kunt werken. Dit is een omgeving waar mensen met een ziekte of handicap meer begeleiding en aanpassingen op de werkplek krijgen, dan een gewone werkgever kan bieden. Bijvoorbeeld bij een sociale werkplaats.

Gemeenten blijven verantwoordelijk

Het Advies indicatie beschut werk is een advies van UWV. U kunt met dit advies naar uw gemeente gaan. De gemeente beslist vervolgens of u ook echt een Indicatie beschut werk krijgt. Gemeenten blijven ook verantwoordelijk voor het aanbieden van beschut werk.

Advies Indicatie beschut werk aanvragen

Heeft u een arbeidsbeperking? Dan biedt UWV meerdere vormen van ondersteuning aan. Het is afhankelijk van uw situatie welke ondersteuning u kunt krijgen. Daarover leest u meer op Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen. Wilt u direct een Advies indicatie beschut werk aanvragen? Stuur ons dan het ingevulde formulier Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen toe.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten