U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV in beroep tegen uitspraak ZEZ-uitkering

geplaatst op 21 november 2016

De rechtbank heeft de uitspraak gedaan dat vrouwen die tussen 2004 en 2008 zelfstandige en zwanger waren alsnog een zwangerschapsuitkering kunnen krijgen. UWV is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan.

De rechtbank Midden-Nederland deed de uitspraak bij een zaak van een vrouw die in 2005 is bevallen en een eigen bedrijf had. Volgens de rechtbank heeft zij alsnog recht op een uitkering of een vervangende schadevergoeding van UWV. In juli waren er 2 soortgelijke zaken bij de rechtbank Amsterdam, maar toen besloot de rechter dat deze vrouwen geen recht hadden op een ZEZ-uitkering.

UWV is het niet eens met deze uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland, omdat er tussen 2004 en 2008 nog geen wettelijke regeling Zelfstandige en Zwanger (ZEZ) bestond. Op dit moment wijzen wij alle aanvragen voor een ZEZ-uitkering over de periode 2004 en 2008 af. U kunt over deze periode dus niet met terugwerkende kracht een uitkering krijgen.

Beslissing hoger beroep

UWV is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Als de CRvB in hoger beroep beslist dat u alsnog recht heeft op een ZEZ-uitkering, dan geven wij u voldoende tijd om deze aan te vragen. Zodra wij meer informatie hebben, kunt u dit lezen op uwv.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten