UWV controleert weer op sollicitatieactiviteiten

geplaatst op 23 december 2020

Als u een WW-uitkering heeft, bent u ondanks het coronavirus nog steeds verplicht om te solliciteren. Dat betekent dat u 4 sollicitatieactiviteiten per 4 weken aan ons moet doorgeven. Tenzij wij andere afspraken met u hebben gemaakt.

Controle sollicitatieplicht

De coronacrisis heeft veel invloed gehad op vraag en aanbod van werk. Heeft u in de afgelopen tijd geen of onvoldoende sollicitatieactiviteiten aan ons doorgegeven? Dan hebben we daar rekening mee gehouden. Vanaf januari 2021 controleren wij weer of u voldoende en goed solliciteert. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

Kansen en ondersteuning

Natuurlijk begrijpen we dat het in deze tijd lastig kan zijn om te solliciteren en nieuw werk te vinden. Aarzel daarom niet om het gesprek daarover met ons aan te gaan, zodat we u kunnen helpen.

Ondanks de lastige situatie op de arbeidsmarkt zijn er namelijk ook kansen. Er zijn veel mensen nodig in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en in de techniek. Kijk ook op werk.nl voor nuttige tips en informatie over bijvoorbeeld kansrijke beroepen.

Wilt u praten met een adviseur werk? Maak dan een afspraak via Mijn Werkmapberichten op Mijn UWV of bel de UWV Telefoon Werknemers.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten