UWV-app nu beschikbaar

geplaatst op 10 mei 2021

Vanaf nu kunt u snel en gemakkelijk uw Inkomstenopgave invullen via de nieuwe UWV-app. Afgelopen maanden beoordeelde een kleine groep klanten deze app al. Zij waren zeer tevreden en vonden de app duidelijk en gebruiksvriendelijk.

De UWV-app is daarom nu beschikbaar voor alle klanten met een WW-uitkering, of een Ziektewet-uitkering na WW. De app is een extra dienst van UWV. Op uwv.nl/uwv-app leggen wij u precies uit hoe u de app kunt downloaden. Regelt u liever uw zaken via Mijn UWV? Dan kan dat, want ook deze dienst blijft bestaan. U kiest per maand zelf wat u het beste uitkomt.

Altijd snel taken uitvoeren

U kunt met de app nu nog alleen uw Inkomstenopgave invullen en eerder ingevulde Inkomstenopgaven terugzien. Stap voor stap voegen wij meer diensten toe aan de app. Zodat u straks ook andere taken snel kunt uitvoeren. Waar en wanneer het u uitkomt.

Goede beoordeling tijdens testfase

"Normaal vul ik mijn Inkomstenopgave in via Mijn UWV. Maar zo’n app maakt het leven toch gemakkelijker. Ik hoef nu niet meer in te loggen op de computer. Als ik wil, kan ik met mijn smartphone zelfs ’s nachts met één druk op de knop mijn inkomsten doorgeven. Dat vind ik ideaal. Het lijkt me dus zeker handig als er in de toekomst meer activiteiten worden aangeboden in de UWV-app."
Carla


Vorig jaar hebben wij aan ongeveer 5.000 klanten van UWV gevraagd of zij de UWV-app wilden testen en beoordelen. De groep bestond uit klanten met een WW-uitkering, of een Ziektewet-uitkering na WW. Zij konden de app gebruiken om hun Inkomstenopgave in te vullen.

Tijdens de testfase mochten deelnemers op meerdere momenten aangeven wat ze van de app vonden. Uit de reacties na afloop bleek dat bijna iedereen de app goed vond werken. Deelnemers gaven aan dat ze de app gemakkelijk konden downloaden en installeren. Ook de Inkomstenopgave invullen, beoordeelden zij gemiddeld met een dikke 8. Meer uitleg over de app vindt u op uwv.nl/uwv-app, of download de app in de App Store of de Google Play Store.


"De uitleg over het downloaden en installeren van de app vond ik duidelijk. Ook is het fijn dat de Inkomstenopgave iedere maand meteen op de eerste dag klaarstaat in de app. Zodra je de Inkomstenopgave dan opent, word je stap voor stap door het invulproces geleid. Ik hoop natuurlijk dat ik snel werk vind en de app helemaal niet meer nodig heb. Maar zolang ik er gebruik van kán maken, blijf ik dit doen. Het lijkt me handig als ik de app in de toekomst dan ook kan gebruiken voor het zoeken van vacatures. Helemaal als je dan een melding krijgt wanneer er een mooie vacature is die aansluit bij jouw wensen. Kortom, ik vind de app zeer gebruiksvriendelijk en toegankelijk!"

Van der Veen 2006 200x200
Susanne van Kimmenaede-van der Veen

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten