Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) gepresenteerd

geplaatst op 31 maart 2020

Op 31 maart 2020 is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) gepresenteerd door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Fred Paling, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV.

Werkgevers kunnen tegemoetkoming in loonkosten aanvragen

Via NOW kunnen werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies hebben een tegemoetkoming in hun loonkosten aanvragen. Hierdoor kunnen ze hun werknemers in dienst houden. Een werkgever kan een tegemoetkoming NOW ontvangen bij een verwacht omzetverlies van ten minste 20% over een periode van 3 maanden. De hoogte van de tegemoetkoming is 90% van de loonsom, afgezet tegen het percentage aan verwacht omzetverlies.

Voorwaarde: geen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Een werkgever kan alleen een tegemoetkoming NOW ontvangen als hij in de periode waarover hij een tegemoetkoming ontvangt geen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen aanvraagt voor zijn werknemers. Ook flexwerkers die bij een werkgever op de loonlijst staan, tellen hierbij mee.

Voor payrollwerknemers en uitzendkrachten geldt dat de payrollwerkgever of uitzendwerkgever een tegemoetkoming NOW kan aanvragen.

UWV werkt eraan om de regeling vanaf maandag 6 april te laten ingaan. Vanaf dan kunnen werkgevers een aanvraag indienen.

Meer informatie over NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten