Regeling flexwerkers (TOFA) zo snel mogelijk van start

geplaatst op 19 juni 2020

Wanneer flexwerkers de tegemoetkoming TOFA kunnen aanvragen, wordt dit weekend bekend. Het streven is dat de aanvraag vanaf maandag 22 juni kan worden ingediend. Of dit ook lukt, wordt uiterlijk zondagavond 21 juni duidelijk.

Voorbereidingen in volle gang

De aanvraag tegemoetkoming TOFA (Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten) kan waarschijnlijk vanaf maandag worden ingediend. Wij werken er hard aan om dit mogelijk te maken. Dit weekend gebruiken we om te zien of onze systemen de grote aantallen aanvragen kunnen verwerken. Zodra bekend is of dit gelukt is, vindt u die informatie op onze TOFA-informatiepagina. Dat is uiterlijk op zondagavond.

Voor wie is de regeling bedoeld?

Om van de TOFA gebruik te kunnen maken, moeten flexwerkers in februari van dit jaar een sv-loon hebben gehad van minimaal € 400. Daarvan moeten zij in april tenminste de helft zijn kwijtgeraakt. Tegelijkertijd mag hun sv-loon in april niet hoger zijn geweest dan € 550. Op onze TOFA-pagina staat een volledig overzicht van de voorwaarden die gelden voor de regeling.

3 weken de tijd voor uw aanvraag

Als alle voorwaarden voor u gelden, dan heeft u 3 weken de tijd om uw aanvraag voor de TOFA in te dienen. Als wij beslissen dat u de tegemoetkoming krijgt, ontvangt u een eenmalig bedrag van € 1.650 euro bruto voor de periode maart, april en mei 2020.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten