U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Oud garantiedagloon soms toch van toepassing

geplaatst op 29 augustus 2016

Bent u voor 31 mei 2013 gewisseld van baan? En kreeg u direct aansluitend een nieuwe baan met een lager loon? Als u dan op of na 1 juni 2013 werkloos werd uit deze laatste baan, krijgt u misschien alsnog het garantiedagloon WW.

Op 1 juni 2013 is het garantiedagloon vervallen voor mensen die van baan wisselden. Maar op 30 maart 2016 heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald dat er een overgangsregeling had moeten zijn. Daarom is het nu in sommige gevallen mogelijk om alsnog in aanmerking te komen voor het garantiedagloon.

Voorwaarden om alsnog in aanmerking te komen

Om alsnog in aanmerking te komen, gelden deze voorwaarden:

  • U bent vóór 31 mei 2013 vanuit de baan met het hogere loon gaan werken in de baan met het lagere loon.
  • Er zitten maximaal 36 maanden tussen de dag waarop de baan met het hogere loon stopte en de dag waarop de baan met het lagere loon stopte. Deze maximale termijn van 36 maanden geldt niet als u 55 jaar of ouder was toen de baan met het hogere loon stopte.
  • Het dagloon dat u zou hebben op basis van de baan met het hogere loon, moet hoger zijn dan het dagloon van de uitkering die u nu heeft.
  • U heeft na de baan met het hogere loon geen WW-uitkering gekregen.
  • Uw WW-uitkering begon op of na 1 juni 2013.
  • U had een WW-uitkering op 30 maart 2016.

Opnieuw uw WW-uitkering berekenen

Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan berekenen wij uw WW-dagloon opnieuw. Wij houden dan rekening met het garantiedagloon. Dan wordt uw uitkering hoger. Vervolgens bekijken wij hoeveel uitkering u heeft ontvangen vanaf 30 maart 2016. En het verschil betalen wij uit.

Meldt u zich voor 1 januari 2017

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u bellen met UWV Telefoon Werknemers via 0900 - 92 94 (€ 0,04 per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten). Belt u voor 1 januari 2017, dan geldt het garantiedagloon WW voor u vanaf 30 maart 2016.

Als u ons na 1 januari 2017 belt, dan geldt het garantiedagloon WW vanaf de datum dat u belt. U komt dan alleen in aanmerking als u een lopende WW-uitkering heeft op het moment dat u belt.

Meer weten over het garantiedagloon.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten