Minimumloon per uur vanaf 1 januari 2024

geplaatst op 13 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumuurloon in. Dan zijn werkgevers verplicht om minimaal het minimumloon per uur te betalen. In sommige situaties krijgt u hierdoor een hoger loon.

Wat betekent dit voor uw loon, uitkering of toeslag ?

Als u een minimumloon ontvangt en meer dan 36 uur per week werkt, dan heeft u recht op meer loon vanaf 1 januari 2024. Dit moet uw werkgever voor u regelen. Ontvangt u een uitkering van UWV? Dan blijven wij die uitkering op dezelfde manier berekenen, op basis van uw maandloon. Als u inkomsten naast uw uitkering heeft en een toeslag van UWV ontvangt, dan kan deze lager worden door een hoger loon.

Waarom een minimumloon per uur?

Nu is het nog zo dat werknemers met een minimumloon die 40 uur per week werken een lager uurloon hebben dan werknemers die 36 uur per week werken. Aan deze ongelijkheid komt een einde. Met het wettelijk minimumuurloon verdwijnt de situatie dat werkgevers een vast minimumloon per dag, week of maand betalen. Vanaf 1 januari geldt hetzelfde minimumuurloon voor alle werknemers in Nederland. Als u een minimumloon ontvangt, dan wordt uw maandloon bepaald door het aantal uren dat u heeft gewerkt.

Bekijk de bedragen van het minimumloon in 2024 op Rijksoverheid.nl

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten