Méér pgb-zorgverleners verzekerd voor werknemersverzekeringen

geplaatst op 21 juni 2023

Werkt u als hulp in de huishouding of als zorgverlener bij iemand met een persoonsgebonden budget (pgb)? En heeft u voor dat werk een pgb-arbeidsovereenkomst voor 3 dagen of minder? Dan bent u nu mogelijk toch verzekerd voor een WW-, Ziektewet-, WIA- of WAZO-uitkering.

Niet meer uitgezonderd voor werknemersverzekeringen

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft op 30 maart namelijk bepaald dat zorgverleners die worden betaald vanuit een persoonsgebonden budget (pgb), niet meer mogen worden uitgezonderd voor de werknemersverzekeringen. Dat betekent dat u voor dat werk mogelijk toch verzekerd bent en een WW-, Ziektewet-, WIA- of WAZO-uitkering kunt aanvragen als u die nodig heeft. Ook als u een arbeidsovereenkomst van 3 dagen of minder heeft.

Voorwaarden om een uitkering te krijgen

Als u werkloos wordt of ziek dan kunt u een uitkering aanvragen. UWV beoordeelt per dienstverband of u verzekerd bent en of u mogelijk recht heeft op een uitkering. Of en hoelang u een WW-uitkering krijgt, hangt bijvoorbeeld af van of u voldoende weken en jaren gewerkt heeft, uw arbeidsverleden. De duur van uw arbeidsverleden maakt ook uit voor hoelang u een WIA-uitkering kunt krijgen. De tijdvakken waarin u voor een pgb-budgethouder werkte tellen voortaan mee voor dit arbeidsverleden.

Met terugwerkende kracht

De uitspraak geldt met terugwerkende kracht, vanaf 16 december 2021. Dat betekent dat u vanaf die datum mogelijk recht heeft op een WW-, Ziektewet-, WIA- of WAZO-uitkering.

Hoe vraagt u een uitkering aan?

Bent u pgb-zorgverlener en denkt u dat u recht heeft op een uitkering? Belt u ons dan. Wij kunnen op dit moment de aanvragen nog niet online verwerken. We hebben een team opgericht om u telefonisch te helpen bij de aanvraag.

Bel ons om als pgb-zorgverlener een uitkering aan te vragen

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten