Meer inkomsten in november of december?

geplaatst op 01 november 2020

Als u naast uw WW-uitkering werkt, dan heeft u in november of december misschien meer inkomsten dan in andere maanden. Hierdoor kan het zijn dat u in de maand daarna minder of geen uitkering krijgt.

Meer dan 1 keer loon in november

Betaalt uw werkgever u per 4 weken en krijgt u in november 2 keer loon betaald? Dan geeft u die loonperiodes door met de Inkomstenopgave die vanaf begin december voor u klaarstaat op Mijn UWV.

Eindejaarsuitkering in december

Een eindejaarsuitkering of dertiende maand is ook sv-loon. Dat betekent dat u daarover belasting en sociale premies betaalt. En wij bepalen daarmee de hoogte van uw uitkering. Krijgt u een eindejaarsuitkering of dertiende maand? Vul deze inkomsten dan in op de Inkomstenopgave die vanaf januari voor u klaarstaat op Mijn UWV. U vult dan het bedrag aan sv-loon in dat op uw loonstrook van december staat. Daar zit het bedrag van uw eindejaarsuitkering of dertiende maand namelijk al in.

Gevolgen voor uw uitkering

Zijn uw inkomsten in november of december hoger dan normaal? Houd er dan rekening mee dat u in de maand daarna minder of geen uitkering krijgt.

Lees meer informatie over het invullen van de Inkomstenopgave als u 2 keer loon krijgt in november, omdat u per 4 weken betaald krijgt

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten