Actueel - Particulieren

Toont 1 - 10 van 17
 1. Het minimumloon gaat omhoog, geef wijzigingen in uw inkomsten op tijd door

  geplaatst op 05 december 2022

  Vanaf 1 januari 2023 gaat het wettelijk minimumloon met 10,15% omhoog. Dit betekent dat uw UWV-uitkering stijgt. En ook dat uw inkomsten naast uw UWV-uitkering mogelijk omhoog gaan. Het is belangrijk dat u altijd uw gewijzigde inkomsten op tijd aan ...

 2. Extra inkomsten december, lagere WW-uitkering in januari

  geplaatst op 01 december 2022

  Als u werkt naast uw WW-uitkering, dan krijgt u in december misschien een eindejaarsuitkering of dertiende maand. Of u krijgt 2 keer loon als u per 4 weken wordt betaald. Door deze extra inkomsten ontvangt u in januari minder of geen uitkering.

 3. Machtig iemand voor UWV berichten in de Berichtenbox

  geplaatst op 05 september 2022

  U kunt nu iemand toestemming geven om u te helpen met uw digitale berichten van UWV. Deze persoon kan vervolgens uw berichten lezen. Dit noemen wij machtigen. Het gaat om de UWV berichten die u ontvangt via de Berichtenbox van MijnOverheid.

 4. Betaald ouderschapsverlof vanaf nu mogelijk

  geplaatst op 02 augustus 2022

  Op 2 augustus is de Wet betaald ouderschapsverlof ingegaan. Als ouder of verzorger kunt u een uitkering krijgen over maximaal 9 weken van uw ouderschapsverlof. De uitkering betaald ouderschapsverlof aanvragen kan vanaf 9 augustus.

 5. Vakantiegeld in mei betaald

  geplaatst op 02 mei 2022

  Wij betalen uw vakantiegeld in de maand mei. Op welke dag u dit jaar uw vakantiegeld krijgt, hangt af van de uitkering die u heeft.

 6. Vakantiegeld werkgever verrekend met uw WW-uitkering

  geplaatst op 01 mei 2022

  Als u in mei vakantiegeld krijgt van uw werkgever, verrekenen wij dit in juni met uw WW-uitkering of uw Ziektewet-uitkering na WW. Houd er daarom rekening mee dat u in juni geen of een lagere uitkering ontvangt.

 7. Hoogte uitkering betaald ouderschapsverlof nu definitief

  geplaatst op 14 april 2022

  De hoogte van de uitkering voor het betaald ouderschapsverlof is door de Tweede Kamer definitief vastgesteld op 70% van het dagloon. De nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof gaat in op 2 augustus 2022.

 8. Bereikbaarheid UWV op Goede Vrijdag en tijdens Pasen

  geplaatst op 12 april 2022

  Op vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) en maandag 18 april (Pasen) zijn onze kantoren gesloten.

 9. WIA-uitkering aanvragen bij Long COVID

  geplaatst op 07 februari 2022

  Als u Long COVID heeft en bijna 2 jaar (104 weken) ziek bent, dan kunt u misschien een WIA-uitkering krijgen. Deze uitkering vraagt u aan bij UWV. Als u 88 weken ziek bent, krijgt u een brief van ons. Daarin staat hoe u een aanvraag kunt doen.

 10. Periode garantiebedrag Wajong tijdelijk verlengd

  geplaatst op 10 december 2021

  Heeft u een Wajong-uitkering en verloor u in 2021 uw baan? Als u nog geen nieuwe baan gevonden heeft, verandert de periode van uw garantiebedrag. U krijgt het garantiebedrag dan niet 1 jaar lang, maar tot en met 31 december 2022.

 1. 1
 2. 2
 3. pagina 1 van 2

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten