Actueel - Particulieren

Toont 1 - 10 van 16
 1. Tijdelijk naar Marokko of Libië met behoud van WW

  geplaatst op 26 september 2023

  U kunt tijdelijk naar Marokko of Libië reizen zonder dat uw WW-uitkering of IOW-uitkering wordt beëindigd. U mag 1 maand in Marokko of Libië verblijven met behoud van uw uitkering.

 2. WIA: 2 nieuwe formulieren als uw gezondheid wijzigt

  geplaatst op 04 juli 2023

  Als u een WIA-uitkering heeft, is het makkelijker geworden om een wijziging in uw gezondheid door te geven. En makkelijker om een herbeoordeling aan te vragen. Hier zijn nu namelijk 2 aparte formulieren voor.

 3. Nieuw bij aanvraag deskundigenoordeel: wij bellen u

  geplaatst op 02 juli 2023

  Wilt u een deskundigenoordeel aanvragen bij UWV? Dan is het goed om te weten dat wij u bellen als u een aanvraag heeft gedaan.

 4. Loondoorbetaling voor zieke uitzendkrachten met uitzendbeding

  geplaatst op 01 juli 2023

  Werkt u als uitzendkracht met uitzendbeding en wordt u ziek? Vanaf 1 juli betaalt het uitzendbureau dan uw loon door, zolang uw uitzendovereenkomst duurt. Deze nieuwe regel is onderdeel van een wijziging in de cao voor uitzendkrachten, die op 1 juli ...

 5. Uw mening over uw re-integratie voortaan vastleggen

  geplaatst op 01 juli 2023

  Vanaf 1 juli 2023 is uw mening over de re-integratieafspraken een vast onderdeel van uw re-integratie. Als u langere tijd ziek bent, bekijkt u samen met uw werkgever of UWV hoe u weer aan het werk kunt gaan. Dit heet re-integreren.

 6. Kortere aflosperiode bij schuldsanering via gemeente

  geplaatst op 01 juli 2023

  Heeft u ernstige geldproblemen en bent u van plan om hulp te zoeken? Wie voor schuldsanering aanklopt bij de gemeente kan vanaf 1 juli 2023 in anderhalf jaar tijd van schulden af zijn. Hiervoor duurde de aflosperiode 3 jaar.

 7. Méér pgb-zorgverleners verzekerd voor werknemersverzekeringen

  geplaatst op 21 juni 2023

  Werkt u als hulp in de huishouding of als zorgverlener bij iemand met een persoonsgebonden budget (pgb)? En heeft u voor dat werk een pgb-arbeidsovereenkomst voor 3 dagen of minder? Dan bent u nu mogelijk toch verzekerd voor een WW-, Ziektewet-, ...

 8. Wist u dat het loont om te werken naast uw WW-uitkering?

  geplaatst op 22 mei 2023

  U houdt meestal extra geld over als u werkt naast uw uitkering. Vaak trekken wij zo’n 30% van uw inkomsten namelijk niet af van uw WW-uitkering. Bovendien biedt werk u de kans om ervaring op te doen en te netwerken. Zo blijft u zich ontwikkelen en ...

 9. Loondoorbetaling zieke uitzendkracht met uitzendbeding

  geplaatst op 16 mei 2023

  Werkt u als uitzendkracht met uitzendbeding? Vanaf nu krijgt u uw loon doorbetaald als u ziek bent, zolang uw uitzendovereenkomst duurt. U kunt alleen nog een Ziektewet-uitkering krijgen van UWV als het uitzendbureau uw uitzendovereenkomst ...

 10. Vakantiegeld werkgever verrekend met uw uitkering

  geplaatst op 01 mei 2023

  Krijgt u in mei vakantiegeld van uw werkgever, dan verrekenen wij dit in juni met uw WW-uitkering of uw Ziektewet-uitkering na WW. Houd er dus rekening mee dat u hierdoor in juni geen of een lagere uitkering ontvangt.

 1. 1
 2. 2
 3. pagina 1 van 2

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten