U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Incassopauze voor mensen met schulden

geplaatst op 31 maart 2017

Als u schuldhulpverlening krijgt, is er soms een incassopauze nodig om zicht te krijgen op uw schulden. Vanaf 1 april 2017 kunnen gemeentelijke schuldhulpverleners via de rechter afdwingen dat schuldeisers hieraan meewerken.

Incassopauze duurt maximaal 6 maanden

Wijst de rechter een incassopauze toe, dan moeten schuldeisers maximaal 6 maanden stoppen met het uitvoeren van incasso’s. Dit heet: het breed moratorium. U krijgt dan de tijd om samen met uw gemeentelijke schuldhulpverlener een plan te maken om uw schulden af te betalen.

De gemeentelijke schuldhulpverlener maakt in overleg met de verschillende schuldeisers afspraken over het verdere traject. Dat kan bijvoorbeeld een betalingsregeling zijn.

Deel inkomen apart zetten

Tijdens een incassopauze krijgt u van de schuldhulpverlener een deel van uw inkomen om van te leven. De schuldhulpverlener zet de rest van uw inkomen apart. Het bedrag dat na afloop van het breed moratorium is opgespaard, wordt gebruikt om schulden af te lossen.

Ontvangt u een uitkering van UWV en krijgt u een incassopauze? Dan moet UWV uw uitkering tijdelijk overmaken naar de gemeentelijke schuldhulpverlener. Hierover krijgt u dan een brief.

Meer informatie

Lees meer over schuldhulpverlening op Hulp bij het aflossen van mijn schulden.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten