U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Hoger dagloon en tegemoetkoming sommige WW’ers

geplaatst op 01 november 2016

Per 1 december 2016 verandert voor nieuwe WW-uitkeringen de manier waarop UWV het dagloon berekent. Sommige flexwerkers, herintreders en starters krijgen daardoor een hoger dagloon en misschien een hogere WW-uitkering.

Ook het dagloon van mensen die WW krijgen nadat hun WIA-aanvraag is afgewezen, kan hoger worden.

Als u voor 1 december 2016 al WW heeft

Vanaf 1 januari 2017 verhogen we ook het dagloon van WW-uitkeringen die zijn gestart op of na 1 juli 2015 en uiterlijk op 30 november 2016.

Daarnaast ontvangen sommigen een tegemoetkoming. Dat is een bedrag om de mensen tegemoet te komen die al voor 1 december 2016 WW hadden en die niet het voordeel hebben gehad van de nieuwe regels.

U hoeft het hogere dagloon of de tegemoetkoming niet aan te vragen. Dit gebeurt automatisch. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan sturen wij u in januari 2017 een brief. Daarin staat hoe hoog uw dagloon wordt en of u een tegemoetkoming krijgt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de voorwaarden voor een hoger dagloon en de tegemoetkoming? Kijk dan op uwv.nl/tegemoetkomingdagloon.

U kunt zich ook aanmelden voor onze e-mailservice. We houden u dan op de hoogte over de uitvoering van de regeling. Bijvoorbeeld over het moment waarop wij beginnen met het betalen van de tegemoetkoming.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten