Extra inkomsten december: minder WW-uitkering januari

geplaatst op 06 januari 2020

Werkt u naast uw WW? Dan krijgt u in december misschien een eindejaarsuitkering, een 13e maand of 2 keer loon betaald. Deze extra inkomsten vult u in op de Inkomstenopgave. Extra inkomsten kunnen betekenen dat u in januari minder of geen uitkering krijgt.

Eindejaarsuitkering en 13e maand

Een eindejaarsuitkering en 13e maand vallen onder uw sv-loon. Dat is het loon waarover u belasting en sociale premies betaalt. En het loon waarmee wij de hoogte van uw uitkering bepalen. Als u een eindejaarsuitkering of 13e maand krijgt, vult u dat in op de Inkomstenopgave. Die staat begin januari voor u klaar. U vult daar het sv-loon in dat op uw loonstrook staat. Daar is uw eindejaarsuitkering of 13e maand in opgenomen.

Salaris per 4 weken betaald

Heeft u werk waarbij u per 4 weken salaris krijgt, dan ontvangt u begin én eind december salaris. Dat komt doordat loonperiode 12 én 13 in december eindigen. Tel de beide bedragen van deze periodes bij elkaar op en vul deze in op de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaar staat.

De hoogte van uw uitkering

Wij berekenen de hoogte van uw uitkering op basis van uw inkomsten. Zijn uw inkomsten in december hoger dan normaal? Dan betekent dat dat u in januari minder uitkering krijgt. Het kan ook zijn dat u geen uitkering krijgt. Dat laatste is zo als uw inkomsten hoger zijn dan 87,5% van uw WW-maandloon.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten