Extra inkomsten december: minder uitkering januari

geplaatst op 21 december 2017

Als u werkt naast uw WW, dan krijgt u in december misschien een eindejaarsuitkering, een 13e maand of 2 keer loon betaald. Deze extra inkomsten kunnen wel betekenen dat u in januari minder uitkering krijgt.

Een eindejaarsuitkering en 13e maand vallen onder uw sv-loon. Dat is het loon waarover u belasting en sociale premies betaalt. En het loon waarmee wij de hoogte van uw uitkering bepalen. Als u een eindejaarsuitkering of 13e maand krijgt, vult u dat in op de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaar staat. U kunt daarvoor het sv-loon invullen dat op uw loonstrook staat; daar is uw eindejaarsuitkering of 13e maand in opgenomen.

Per 4 weken betaald

Heeft u werk waarbij u per 4 weken salaris krijgt, dan krijgt u dit begin én eind december betaald. Dat komt doordat loonperiode 12 én 13 in december eindigen. Beide periodes geeft u op in de Inkomstenopgave over december.

De hoogte van uw uitkering

Omdat u al deze inkomsten invult in de Inkomstenopgave over december (de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaar staat), zijn uw inkomsten waarmee wij de hoogte van uw uitkering bepalen hoger dan normaal. Dat betekent dat u eind januari minder uitkering krijgt. Het kan ook zijn dat u geen uitkering krijgt. Dat laatste is zo wanneer uw inkomsten hoger zijn dan 87,5% van uw WW-maandloon.  

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten