Eerste tegemoetkomingen TOFA betaald

geplaatst op 26 juni 2020

De eerste betalingen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) zijn inmiddels gedaan. Binnen een week nadat de regeling van start ging, kregen 100 flexwerkers de tegemoetkoming TOFA op hun rekening gestort.

Tegemoetkoming TOFA

Flexwerkers die door de coronacrisis minimaal de helft van hun inkomsten zijn kwijtgeraakt en die geen uitkering kunnen krijgen, kunnen sinds maandag 22 juni een aanvraag doen voor de tegemoetkoming TOFA. Dit zijn bijvoorbeeld werknemers met een nul-urencontract, uitzendkrachten en studenten met een bijbaan.

Bijna 10.000 aanvragen

Inmiddels zijn bij UWV bijna 10.000 aanvragen binnengekomen. Wij streven ernaar om de aanvragen binnen 4 weken af te handelen en een beslissing te sturen. Als de beslissing positief is, wordt de tegemoetkoming binnen 10 dagen betaald.

Sneller dan verwacht

Dat de eerste bedragen nu al zijn uitgekeerd, betekent niet dat alle aanvragers binnen een week hun geld hebben. Guus van Weelden, lid van de Raad van Bestuur van UWV: ‘Het betaalproces loopt voorspoedig en we zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen hun geld snel ontvangen. Ik ben blij dat het gelukt is om deze week al een deel van de tegemoetkomingen te betalen. Dat een aantal mensen het bedrag zelfs al op de rekening heeft staan, is sneller dan verwacht.’

Aanvragen tot en met 12 juli

Denkt u dat u misschien ook de tegemoetkoming TOFA kunt krijgen? Kijk dan op onze TOFA-pagina of u aan de voorwaarden voldoet. U kunt de tegemoetkoming TOFA nog aanvragen tot en met zondag 12 juli 2020.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten