Compensatie voor zelfstandigen met kind waarschijnlijk € 5.600

geplaatst op 04 januari 2018

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) sprak op 27 juli 2017 uit dat zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 tot en met 4 juni 2008 zijn bevallen, mogelijk alsnog recht hebben op een ZEZ-uitkering of een soortgelijke compensatie. Deze wordt ongeveer € 5.600.

Compensatie voor betreffende vrouwen

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 17 oktober 2017 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In die brief gaf hij aan dat er een regeling komt met een compensatie voor de betreffende groep vrouwen. Deze regeling geldt nu nog niet; u kunt dus nog geen compensatie aanvragen.

Definitieve regeling moet nog komen

De compensatie zal ongeveer € 5.600 zijn. Dit is vrijwel gelijk aan het bedrag dat zelfstandigen kregen die in 2016 bevielen. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet de inhoud en de hoogte van de compensatie nog wel definitief vaststellen.

Houd de media en uwv.nl in de gaten

De regeling wordt op een nog onbekende datum gepubliceerd in de Staatscourant. Vanaf dat moment heeft de betreffende groep vrouwen 3 maanden de tijd om de compensatie aan te vragen. Daarvoor zal een aanvraagformulier op uwv.nl komen. U kunt op dit moment nog geen compensatie aanvragen. Wij adviseren u om de media en uwv.nl in de gaten te houden.


Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten