Belangrijk bericht voor mensen met een Ziektewet- of IOW- én een arbeidsongeschiktheidsuitkering

geplaatst op 08 mei 2018

Heeft u een Ziektewet- of een IOW-uitkering? En ontvangt u daarnaast een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Dan kan het zijn dat het nettobedrag van uw Ziektewet- of IOW-uitkering in 2018 anders is dan u gewend bent. Aan het eind van de maand is het totaalbedrag van al uw uitkeringen ongeveer gelijk aan wat u gewend bent. Lees hieronder hoe dit komt.

Ander betaalsysteem: andere verrekening loonheffing

Wij zijn in 2018 overgegaan op een ander betaalsysteem. Hiermee verrekenen wij de loonheffing op een andere manier. Vanaf 2018 tellen wij voor de berekening van de loonheffing de bruto-uitkeringen per betaalperiode bij elkaar op . Bijvoorbeeld als u in dezelfde maand zowel een Ziektewet- als een IOW-uitkering ontvangt. Van het totaalbedrag houden wij de verplichte loonheffing in en daar passen wij de loonheffingskorting op toe als deze voor u geldt.

WW-uitkering en een andere uitkering

De nieuwe manier van rekenen geldt nog niet als u een WW-uitkering én een andere uitkering heeft. Die verandering komt in 2020.

Bedragen op de betaalspecificatie

De bruto- en nettobedragen die voor u gelden, vindt u terug op uw betaalspecificaties. Deze staan voor u klaar op Mijn UWV.

Berekening net als de Belastingdienst

De nieuwe manier van rekenen met de loonheffing en de loonheffingskorting sluit beter aan bij de rekenmethode van de Belastingdienst. Hierdoor wordt de kans kleiner dat mensen aan het einde van het jaar een bedrag moeten terugbetalen.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten