Aanvraagperiode WW-uitkering verkort

geplaatst op 11 september 2017

Wie vanaf nu een WW-uitkering aanvraagt, kan dat op zijn vroegst 1 week voor en uiterlijk 1 week na zijn eerste WW-dag doen. U kunt zich wel alvast voorbereiden door het Stappenplan WW en de e-mailservice te gebruiken.

Aanvraag 1 week voor de eerste WW-dag

Een week voor de eerste WW-dag geeft een werkgever de salarisgegevens van de werknemer door aan UWV. Pas daarna kunnen wij een beslissing nemen over de uitkering. Om die reden hebben wij de aanvraagtijd verkort. U kunt de aanvraag nu 1 week van tevoren doen.

Stappenplan WW&

De aanvraag moet wel uiterlijk 1 week na de eerste WW-dag bij ons binnen zijn, anders krijgt u misschien eenmalig een lagere uitkering.

U heeft dus 2 weken de tijd heeft om uw aanvraag te doen. Om te zorgen dat u niet te vroeg en niet te laat bent, kunt u het Stappenplan WW volgen. Daarin staat precies wat u wanneer moet doen om een WW-uitkering aan te vragen. Ook kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice. U krijgt dan van ons een e-mail die u eraan herinnert om uw aanvraag op tijd te doen.

Voor uw WW-aanvraag heeft u uw DigiD nodig. Als u die nog niet heeft, houd er dan rekening mee dat de aanvraag van een DigiD 5 dagen kan duren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Wanneer moet ik een WW-uitkering aanvragen?

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten