Charlo (33) werkte vijf jaar als chauffeur, maar hij kreeg gezondheidsproblemen: ‘Als chauffeur in de logistiek waren mijn dagen lang en eenzaam. Ik kreeg er geen energie van. Het ging ook niet goed met mij. Ik was depressief en ik kwam thuis te zitten en in de WIA terecht.’ Hij ging niet bij de pakken neerzitten: ‘Ik besloot beter voor mezelf te gaan zorgen en ander werk te zoeken. Mijn adviseur Werk attendeerde me op een opleidingstraject tot kok. Dat bleek ontzettend goed bij me te passen.’ En nu is Charlo positief over zijn toekomst: ‘Vaak hebben mensen wanneer ze een WIA-uitkering krijgen een negatief zelfbeeld. Voor mij hielp deze opleiding om weer positief te gaan denken en in mijzelf te gaan geloven.’ Meer informatie over omscholing is hier te vinden.

Charlo kwam ziek thuis te zitten, door een opleiding schittert hij nu in de keuken.

Bekijk andere artikelen

Hoe helpt UWV mij in mijn zoektocht?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is een aantal dingen belangrijk. UWV helpt je graag op weg met trainingen en Webinars over presenteren en netwerken.

Waar vind ik werk?

UWV helpt je graag bij het in kaart brengen van kansrijke beroepen en branches, zodat jij weet waar het werk zit en gerichter kan solliciteren.