Overzicht verhalen

In de zoektocht naar een nieuwe baan, is een aantal dingen belangrijk. Een aansprekend CV, een goede motivatiebrief, werkervaring en ontwikkelingswensen.

UWV denkt graag met je mee over wat werkt voor jou. Want, wat voor de een werkt, werkt niet per se voor de ander.

Met echte verhalen van andere (ex-)werkzoekenden motiveren en inspireren we je te ontdekken wat werkt voor jou.

Wat werkte voor anderen

Wat werkte voor Rob

Door de coronacrisis werd Rob (53) werkloos. Een adviseur werk van UWV gaf hem met twee simpele vragen nieuwe inzichten. En een nieuwe baan.

Wat werkte voor Rilana

Tijdens een reorganisatie verloor Rilana (40) haar baan als officemanager. Een adviseur werk van UWV adviseerde haar netwerk in te zetten voor een baan die bij haar past. Nu werkt ze in de zorg.

Wat werkte voor Han

Toen Han (61) zijn baan als accountmanager verloor, ging hij niet bij de pakken neerzitten. Een Webinar van UWV tipte en inspireerde hem het roer om te gooien en zijn droom te volgen.

Wat werkte voor Niki

In het toerisme kon Niki (30) haar ei niet kwijt. In gesprekken met naasten en professionals onderzocht ze waar veel werk is en wat wél werkt voor haar: het onderwijs.

Wat werkte voor Bauke

Bauke (50) werkte als financieel adviseur toen hij thuis kwam te zitten. Via UWV kwam hij uit bij een leerwerktraject. Nu is Bauke douanedeclarant.

Wat werkte voor Sander

Sander (46) was piloot toen een faillissement een einde maakte aan zijn jongensdroom. Door een proefplaatsing begon hij als ambulancechauffeur, een beroep dat hij eerder met veel plezier uitoefende.

Wat werkte voor Charlo

Charlo (33) werkte vijf jaar als chauffeur, maar door gezondheidsproblemen kwam hij thuis te zitten. Zijn adviseur werk wees hem op zijn opleidingsmogelijkheden. Nu werkt hij als kok.

Wat werkte voor Rosanne

Rosanne (26) werkte als manager in de horeca toen corona roet in het eten gooide. Een competentietest gaf haar inzicht in haar vaardigheden én hoe ze die in een ander vakgebied kon inzetten.