Raad van Bestuur

G.B.F. van Weelden (Lid Raad van Bestuur)

"Het uitgangspunt van UWV, dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij, is voor mij steeds leidend bij het beleid en de uitvoering van de opdracht van UWV."

Guus van Weelden is sinds 1 september 2018 lid van de Raad van Bestuur van UWV.

Loopbaan

Guus van Weelden werd in 1959 geboren in Rotterdam. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en haalde zijn doctoraal bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Delft. Daarna volgde hij verschillende managementopleidingen.
Guus van Weelden begon zijn loopbaan in 1983 als adjunct-directiesecretaris bij Stichting Gezondheidszorg Amsterdam. Vanaf 1984 werkte hij als manager bij Gezondheidscentrum De Akkers in Spijkenisse. Van 1988 tot 1998 was hij algemeen directeur van Thuiszorg Nieuwe Waterweg-Noord. Daarna startte hij als bestuurder van de Compaan in Den Haag (verstandelijk gehandicaptenzorg). Eind 2001 werd hij bestuurder bij de eveneens Haagse Stichting Katholieke Verplegings- en Verzorgingsinstellingen (KVV) die later opging in Florence, waar hij vanaf 2004 bestuursvoorzitter was. Eind 2009 maakte hij de overstap naar de psychiatrie en werd bestuursvoorzitter van GGz Breburg.
Guus van Weelden was binnen de brancheorganisaties in de zorg steeds actief op het gebied van arbeidszaken en was van 2008 tot 2017 bestuurslid van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Nevenfuncties

  • Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen
  • Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
  • Bestuurslid Stichting Epilepsia
  • Lid Rotaryclub Rotterdam-Hillegersberg