Portretserie - jobcoaches

geplaatst op 29 mei 2020

Jobcoaches − een werkvoorziening van UWV − begeleiden mensen met een arbeidsbeperking bij het zoeken en vinden van een baan. Mét succes: ruim de helft van de mensen die jobcoachbegeleiding kreeg, werkt na 3 jaar nog steeds. Jobcoach Angelique Riemens (53) van Compleet Mensenwerk begeleidt Mariëlle (30).

mag 600x338

Angelique: ‘Wat ik belangrijk vind, is dat ik mijn cliënten kan begeleiden naar duurzaam werk. Ik neem graag de tijd om iemand echt op de juiste plek te krijgen, ook als dat betekent dat iemand een extra opleiding of een extra stage moet volgen. Mariëlle is daar een mooi voorbeeld van. Ze lijdt al sinds haar jeugd aan een vermoeidheidssyndroom, maar wilde dolgraag aan het werk. Haar droombaan: pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf. Samen hebben we gekeken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. Ze volgt nu een deeltijdopleiding en loopt ondertussen stage bij een kinderdagverblijf in de buurt. Die stage heeft ze overigens zelf geregeld. Het is voor mij mooi om te zien dat Mariëlle zoveel kracht en energie krijgt nu ze doet wat ze echt leuk vindt. Ik moet haar zelfs afremmen in haar enthousiasme.’

Mariëlle: ‘Ik ben ontzettend blij dat Angelique mij op dit pad heeft gebracht. Werken met jonge kinderen is echt iets voor mij. Toen ik net begon aan mijn opleiding, vond ik alles zo interessant dat ik ieder vrij uur aan mijn studie besteedde. Toen kwam ik mezelf natuurlijk wel tegen. Gelukkig helpt Angelique mij ook met het verdelen van mijn tijd tussen studie, werk en privé.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten