Register met ontvangers zevende aanvraagperiode NOW (NOW5) online

geplaatst op 14 juli 2022

UWV heeft vandaag een register online geplaatst met een aantal gegevens van de bedrijven die een voorschot hebben ontvangen voor de zevende aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW5). UWV maakt deze informatie openbaar op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De NOW is een subsidie. De overheid wil bij de besteding van publiek geld zo transparant mogelijk zijn. In de regeling NOW is daarom opgenomen dat werkgevers instemmen met de openbaarmaking van een aantal gegevens. Tegelijk wordt rekening gehouden met de bedrijfsbelangen en de mogelijke concurrentiegevoeligheid van gegevens. De minister heeft UWV daarom gevraagd de naam van de aanvrager, inclusief de verleende voorschotten en vastgestelde subsidie openbaar te maken.

De zevende aanvraagperiode NOW (NOW5) biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden november en december 2021. De tegemoetkoming is maximaal 85 procent, afhankelijk van het verwachte omzetverlies. In de zevende periode NOW kon maximaal 80 procent omzetverlies opgegeven worden. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80 procent van de berekende tegemoetkoming.

Het register is te vinden op de website van UWV.

Het register kan in de loop van tijd nog wijzigen. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve tegemoetkomingen. De definitieve bedragen kunnen afwijkend zijn van de voorschotbedragen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten