Na twee weken 8.600 aanvragen voor zesde periode NOW

geplaatst op 06 augustus 2021

In twee weken tijd zijn bij UWV zo’n 8.600 aanvragen ingediend voor de zesde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarvan zijn er inmiddels bijna 5.700 toegekend.

De 5.700 werkgevers van wie de aanvraag al is toegekend hebben samen zo’n 109.000 mensen in dienst. Aan deze werkgevers is inmiddels de eerste termijn van het berekende voorschot overgemaakt, in totaal 106 miljoen euro. Deze werkgevers ontvangen later nog twee termijnen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Werkgevers kunnen sinds maandag 26 juli een aanvraag indienen voor de zesde periode NOW. Het aantal aanvragen na twee weken is veel lager dan in de vorige periodes. In de vijfde periode NOW, de rustigste tot nu toe, waren na twee weken 19.000 aanvragen binnen. Werkgevers hebben nog tot en met 30 september de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

In de zesde aanvraagperiode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden juli tot en met september 2021. Nieuw ten opzichte van voorgaande aanvraagperiodes is dat werkgevers maximaal 80 procent omzetverlies kunnen opgeven bij hun aanvraag. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald en bestaat uit 80 procent van de berekende tegemoetkoming.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten