Eerste dag vijfde periode NOW goed voor 3.400 aanvragen

geplaatst op 06 mei 2021

De eerste dag dat werkgevers een aanvraag konden indienen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was relatief rustig. Om 16 uur waren bij UWV zo’n 3.400 aanvragen binnengekomen. Dat zijn er beduidend minder dan in de vierde periode NOW toen op de eerste dag (15 februari) op dat tijdstip zo’n 12.000 aanvragen binnen waren.

In de vijfde aanvraagperiode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. De maximale tegemoetkoming is 85 procent bij volledig omzetverlies. Ook de overige voorwaarden zijn gelijk aan de vierde periode NOW. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Advies: gebruik rekenhulpen om situatie in te schatten

Voor een snelle afhandeling is wel van belang dat werkgevers de aanvraag in één keer goed en volledig invullen. Op de website van UWV is alle informatie te vinden om ze daar bij te helpen. Minstens zo belangrijk is dat werkgevers een goede inschatting van hun situatie maken. Om werkgevers daarbij te helpen zijn er online rekenhulpen ontwikkeld. Op www.rekenhulpomzetverlies.nl kunnen werkgevers het percentage aan omzetverlies over een periode van drie maanden berekenen. Met de simulatietool op NOWchecker (Simulatie NOW) kunnen werkgevers een inschatting maken van de hoogte van het voorschot en de uiteindelijke tegemoetkoming. De tool laat onder andere zien dat een dalende loonsom of een lager omzetverlies dan ingeschat, kunnen leiden tot een terugvordering.

Werkgevers kunnen tot en met woensdag 30 juni een aanvraag indienen voor de vijfde periode NOW.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten