UWV werkt weekend met man en macht door om regeling flexwerkers (TOFA) in te voeren

geplaatst op 19 juni 2020

UWV werkt net als afgelopen weken hard door om het aanvraagproces van de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) te optimaliseren. Dit zou ervoor moeten zorgen dat flexwerkers vanaf maandag 22 juni de tegemoetkoming kunnen aanvragen. UWV maakt uiterlijk zondagavond bekend of dit ook daadwerkelijk is gelukt.

‘UWV heeft met man en macht gewerkt om naast alle gewone werkzaamheden, de uitvoering van de NOW en de enorm stijgende aantallen WW-aanvragen ook de TOFA snel in te voeren. Op dit moment is onvoldoende duidelijk of het systeem de verwachte grote aanloop aankan. We willen het zekere voor het onzekere nemen en het weekend benutten om extra testen uit te voeren. Ik hoop dat we zondagavond alsnog bekend kunnen maken dat flexwerkers de regeling vanaf maandag kunnen aanvragen’, zegt Guus van Weelden, lid Raad van Bestuur van UWV.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan € 550. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen.

Adviestool

Flexwerkers kunnen via www.uwv.nl/tofa wel alvast de adviestool invullen om te kijken of zij in aanmerking komen voor de regeling. Als dit zo is kunnen zij hun e-mailadres achterlaten. Zodra de regeling aangevraagd kan worden ontvangen zij van UWV hierover een bericht.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten