UWV: nog 1 week om TOFA aan te vragen

geplaatst op 06 juli 2020

Flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona kunnen nog tot en met zondag 12 juli de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aanvragen. Na twee weken staat de teller bij UWV op ruim 16.000 aanvragen.

Guus van Weelden: ’Er is hard gewerkt om de aanvragen snel af te handelen. Inmiddels heeft ongeveer driekwart van de aanvragers een beslissing ontvangen. Het merendeel van de goedgekeurde aanvragen is uitgekeerd. Deze aanvragers hebben de tegemoetkoming van 1650 euro bruto al op hun rekening staan’.

Gebruik de adviestool

Ondanks de oproep voorafgaand aan de aanvraag de adviestool op www.uwv.nl/TOFA te gebruiken krijgt UWV veel aanvragen binnen die niet aan de voorwaarden voldoen. Op dit moment wordt ruim de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan 550 euro. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen. Op www.uwv.nl/TOFA staat een volledig overzicht aan voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten