Ruim 11.500 aanvragen voor TOFA in eerste week

geplaatst op 30 juni 2020

UWV heeft sinds maandag 22 juni 11.500 aanvragen ontvangen van onder andere flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten die in aanmerking willen komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Vorige week ontving een groot deel van de aanvragers de tegemoetkoming van 1650 euro bruto op hun rekening. Werknemers met flexibele contracten en inkomstenverlies door corona kunnen de tegemoetkoming nog tot en met 12 juli aanvragen.

Ondanks de oproep voorafgaand aan de aanvraag de adviestool op www.uwv.nl/tofa te gebruiken krijgt UWV veel aanvragen binnen die niet aan de voorwaarden voldoen. Op dit moment wordt ongeveer de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig hebben verdiend in februari of teveel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan € 400 sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan € 550. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van € 550 per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen. Op www.uwv.nl/TOFA staat een volledig overzicht aan voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten