Ruim 109.000 aanvragen voor NOW in drie weken

geplaatst op 24 april 2020

In drie weken tijd zijn bij UWV ruim 109.000 aanvragen ingediend voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Inmiddels heeft UWV ruim 1,7 miljard euro overgemaakt aan zo’n 94.500 werkgevers. Zij hebben samen 1,5 miljoen werknemers in dienst. Het geschatte omzetverlies is gemiddeld 72 procent.

De regeling NOW is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze moeilijke tijd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden maart tot en met mei, op voorwaarde dat ze hun personeel gewoon doorbetalen. Die tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

In derde week 12.000 nieuwe aanvragen

Werkgevers kunnen sinds maandag 6 april een aanvraag voor de NOW indienen bij UWV. Na één week waren er zo’n 79.000 aanvragen binnen. Na twee weken stond de teller op 97.000. Deze week zijn er zo’n 12.000 aanvragen bijgekomen. Werkgevers hebben in principe nog tot eind mei de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. Het gaat bij de betalingen om de eerste termijn van het berekende voorschot. Deze werkgevers ontvangen later dus nog twee termijnen. Het betaalproces loopt daarmee voorspoedig.

Medewerkers K&S beantwoorden ruim 22.000 vragen

Werkgevers die vragen hebben over de NOW kunnen terecht op de website van UWV. Maar ook de medewerkers van Klant & Service zitten klaar om werkgevers telefonisch te ondersteunen en van informatie te voorzien. Zij hebben de afgelopen drie weken al ruim 22.000 vragen over de NOW beantwoord.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten