Maarten Camps begonnen als nieuwe bestuursvoorzitter UWV

geplaatst op 01 september 2020

Maarten Camps (56) is vandaag begonnen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV. Hij volgt Fred Paling op die - na de maximale termijn van tien jaar in de Raad van Bestuur - afgelopen week afscheid heeft genomen van UWV. Camps was hiervoor Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK). Hij is benoemd voor een periode van vijf jaar.

Aanvankelijk zou Maarten Camps al op 1 juni beginnen, maar vanwege de coronacrisis heeft het kabinet hem gevraagd drie maanden langer aan te blijven bij EZK. Ook Fred Paling bleef daardoor langer aan in zijn functie als bestuursvoorzitter bij UWV, waar hij de afgelopen maanden onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle uitvoering van de NOW-regeling.

‘Mensen moeten kunnen bouwen op UWV’

Camps is met veel enthousiasme begonnen aan zijn nieuwe baan. ‘In mijn werk wil ik bijdragen aan het steeds beter functioneren van onze samenleving. En waar kan dat beter dan bij UWV? Hier wordt belangrijk werk gedaan voor heel veel mensen, om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven meedoen in de maatschappij. En die mensen moeten kunnen bouwen en vertrouwen op UWV, elke dag weer, en dat geldt in deze tijd nog eens extra. Daar ga ik me, samen met al die gedreven medewerkers van UWV, met enthousiasme en energie voor inzetten.’

Nieuwe voorzitter kent werkterrein UWV goed

Maarten Camps, econoom van huis uit, gaf als Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) leiding aan enkele grote maatschappelijke opgaven zoals economische groei, klimaatbeleid en digitalisering. Speerpunt hierbij is de samenwerking met vele partijen binnen en buiten de overheid.

Verder trad hij op als inhoudelijk boegbeeld op economisch terrein en was hij aanspreekpunt voor het bedrijfsleven. Hij was de afgelopen twee jaar verantwoordelijk voor de herinrichting en heroriëntatie van het ministerie. Ook de aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen behoorde tot zijn aandachtsgebieden. Camps heeft veel ervaring opgedaan bij de centrale overheid en kent het werkterrein van UWV zeer goed. Zo was hij van 2002 tot 2013 in dienst van het Ministerie van SZW, de laatste vijf jaar als Directeur-Generaal Werk.

De Raad van Bestuur is blij met de komst van Camps. ‘Hij is scherp en analytisch. Het is een groot voordeel dat hij zowel de ambtelijke wereld als het politieke veld, als ook het domein van de sociale zekerheid, heel goed kent’, aldus RvB-lid Guus van Weelden. ‘Dit zal ons zeker van pas komen. Mijn collega’s en ik kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met hem binnen de Raad van Bestuur.’

Maarten Camps 267x400

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten