UWV zoekt nieuwe medewerkers

geplaatst op 02 september 2019

UWV zet in op meer persoonlijke dienstverlening, heeft toenemende aandacht voor controle en handhaving en zoekt vervanging voor medewerkers die met pensioen gaan.

Dienstverlening aan werkzoekenden is en blijft mensenwerk. UWV heeft te maken met toenemende vergrijzing en een krappe arbeidsmarkt voor specialisten. Daarom start UWV vandaag een arbeidsmarktcampagne om nieuwe collega’s te werven. UWV zoekt honderden medewerkers die werkzoekenden ondersteunen richting een nieuwe baan, die controleren op fraude en die bij ziekte kijken naar wat iemand nog wel kan.

De tekorten op de arbeidsmarkt zijn ook voelbaar bij UWV. De organisatie heeft zelf behoefte aan nieuwe medewerkers in verschillende vakgebieden. Van verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen tot aan klantadviseurs, online-specialisten, adviseurs werk, medewerkers handhaving, business analisten, it’ers en uitkeringsdeskundigen.

Adviseurs dienstverlening

Voor 50-plussers en mensen met een arbeidsbeperking blijft het moeilijk om werk te vinden. ‘Wij willen onze dienstverlening gericht inzetten om mensen die nog langs de kant staan te ondersteunen naar werk’, zegt Tof Thissen. De directeur van Werkbedrijf is op zoek naar extra adviseurs werk om persoonlijke dienstverlening in de toekomst te garanderen. De adviseurs geven trainingen aan werkzoekenden, maken online te volgen webinars en voeren gesprekken met mensen die aan de slag willen. Daarnaast verwacht UWV een stijging van de werkloosheid in 2020. ‘Wij moeten vooruitlopen, anticyclisch werken, en nu inspelen op de verwachte toename van het aantal werkzoekenden, zegt Thissen.

Medewerkers handhaving

Iedere dag werkt UWV aan het op tijd verstrekken van uitkeringen voor mensen die buiten hun toedoen (tijdelijk) niet in hun eigen inkomen kunnen voorzien. Het rechtmatig verstrekken van uitkeringen en de handhaving van regels krijgt meer aandacht en daar zijn extra mensen voor nodig. Peter Lindenburg, directeur Handhaving bij UWV, is daarom op zoek naar medewerkers handhaving en onderzoekers. ‘Wij controleren met bestandsvergelijkingen, telefonische controles en huisbezoeken of uitkeringsgerechtigden zich aan de regels houden. Naast het opsporen van individuele regelovertreding, doen wij onderzoek naar complexe en georganiseerde vormen van fraude’.

Verzekeringsartsen

Niet alleen de dienstverlening, ook de behoefte aan meer verzekeringsartsen staat centraal in de arbeidsmarktcampagne. De komende jaren gaan er verzekeringsartsen met pensioen. Tegelijkertijd zijn gespecialiseerde artsen hard nodig voor het groeiende aantal sociaal-medische beoordelingen, inmiddels zo’n 200.000 per jaar. UWV zet daarom in op taakdelegatie, waarbij een Sociaal Medisch Verpleegkundige of een Medisch Secretaresse de arts ondersteunt. Ronald Broeders, directeur Innovatie en Professionalisering van Sociaal Medische Zaken: ‘Werken met taakdelegatie is voor verzekeringsartsen in Nederland een bekend begrip, ook voor de artsen van UWV. Ik ben blij dat bijna de helft van onze verzekeringsartsen met taakdelegatie werkt, want werken met taakdelegatie komt het inhoudelijke werk van artsen ten goede. Het werkplezier en het aantal klanten dat we kunnen bedienen neemt toe.’ In 2018 heeft UWV 156 nieuwe artsen geworven. Daarmee werken er eind 2018 ruim 900 (verzekerings)artsen bij UWV, 65 meer dan een jaar eerder.

Werken met zinhoud

De arbeidsmarktcampagne start vanaf 2 september. Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn te vinden op uwv.nl/zinhoud.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten