Fred Paling nieuwe voorzitter Raad van Bestuur UWV

geplaatst op 15 december 2017

Fred Paling (55) is door minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid per 1 januari 2018 benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV. Hij was al sinds eind oktober 2017 waarnemend voorzitter. Paling volgt Bruno Bruins op die minister voor Medische Zorg is geworden in het kabinet Rutte III.

Paling maakt al sinds 2010 deel uit van de Raad van Bestuur. Inmiddels is hij halverwege zijn tweede termijn van vijf jaar. Omdat dit ook zijn laatste termijn is (twee termijnen is het maximum voor RvB-leden) geldt zijn benoeming tot voorzitter voor de komende 2,5 jaar.  De werving voor een derde bestuurslid –naast José Lazeroms en Fred Paling- is inmiddels in gang gezet.

Paling: ‘Ik vind het mooi om voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV te worden in deze periode waarin we een nieuw regeerakkoord en nieuwe visie moeten vertalen in de best mogelijke dienstverlening voor burgers en werkgevers. Ik vind het ook fijn om zo een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de continuïteit van die dienstverlening.’

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ‘Fred Paling heeft een schat aan ervaring bij UWV en veel kennis van de sociale zekerheid. Dat komt goed van pas bij het leiden van een grote uitvoeringsorganisatie als UWV. Ik waardeer zijn zakelijke en pragmatische aanpak om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.’

Fred Paling werd in 1962 geboren in Den Haag. Hij studeerde sociologische economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Business Administration aan de Newport / Delta University in Utrecht. Daarnaast volgde hij verschillende managementopleidingen.

Hij begon zijn loopbaan in 1986 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Eind 1998 werd hij plaatsvervangend directeur Financieel en Personeel Beheer op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In april 2001 werd hij adjunct-directeur Financieel Economische Zaken en Kwaliteit bij de uitvoeringsinstelling Cadans, die in 2002 opging in UWV. Bij UWV was Fred Paling, voordat hij in 2010 toe trad tot de Raad van Bestuur, achtereenvolgens directeur Uitvoering WW, directeur Uitvoering Arbeidsgeschiktheid en directeur van de divisie Arbeidsgeschiktheid.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten