U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV koppelt werkgever aan werkzoekende ict'er via LinkedIn

geplaatst op 27 mei 2014

Ondanks het prille economisch herstel neemt de werkloosheid toe en bevindt het aantal vacatures zich op een laag niveau. Toch hebben werkgevers in sommige sectoren moeite om hun vacatures te vervullen, zo blijkt uit een recent onderzoek naar kansrijke beroepen* van UWV. Dit geldt onder meer voor de ict. Reden voor UWV om van 2 tot en met 13 juni de ICT Matchweken te organiseren in alle 35 arbeidsmarktregio’s.

ICT Matchweken is een online platform waar hoger opgeleide werkzoekenden met een ict-achtergrond en werkgevers elkaar kunnen vinden. Werkgevers plaatsen in een speciaal daarvoor bestemde LinkedIn-groep hun vacatures, werkzoekenden reageren en UWV modereert. Het levert werkzoekenden vacatures en contacten op, voor werkgevers is het een eenvoudige en kosteloze manier om aan nieuw personeel te komen.

Uitnodiging

Honderden bij UWV ingeschreven werkzoekende ict-professionals op HBO- en WO-niveau hebben via hun persoonlijke, digitale Werkmap een uitnodiging gekregen om deel te nemen. Naast concrete vacatures geeft UWV werkzoekenden tips over hoe te netwerken, kennis te delen en zichzelf te profileren. Door de werkbeurs online te organiseren over een langere periode wil UWV de kans op geslaagde ‘matches’  vergroten.

'UWV is vorig jaar oktober in de regio begonnen met het bij elkaar brengen via LinkedIn van werkgevers en werkzoekenden in de ict. Tijdens de ICT Matchweken gebeurt dit voor het eerst op landelijke schaal”, zegt organisator Marieke Duijndam. “De digitale vorm past bij de beweging naar meer online dienstverlening die UWV maakt. Het sluit ook aan bij de trend dat werkgevers vacatures steeds vaker uitzetten in het eigen netwerk en via sociale media.'


Zie ook Notitie Kansrijke beroepen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten