U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Mobiliteitscentrum voor ex-werknemers Aldel langer open

geplaatst op 28 november 2014

Het Mobiliteitscentrum voor ex-werknemers van Aldel en haar toeleveranciers blijft nog een half jaar langer open, tot uiterlijk 1 juni 2015. Sinds het faillissement eind 2013 wisten 127 oud-werknemers van het failliete aluminiumbedrijf uit Delfzijl met hulp van het centrum ander werk te vinden. Zij die daarvoor meer tijd nodig hebben, kunnen door de langere openstelling van het Mobiliteitscentrum extra ondersteuning blijven ontvangen.

In de komende maanden zal het Mobiliteitscentrum nazorg verlenen aan recent ingezette trajecten. Ook zijn er klanten die nog recht hebben op een scholing, maar hiervan nog geen gebruik hebben gemaakt. Daarnaast is in verband met de doorstart van Aldel een vervangingsvraag ontstaan. Een aantal oud-werknemers had ander werk gevonden, maar is nu aangenomen door het nieuwe bedrijf Klesch Aluminium Delfzijl BV. De plekken die zij achterlaten, probeert het Mobiliteitscentrum op te vullen met ex-Aldellers die nog niet aan het werk zijn.

Eind 2013 ging de aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl failliet. De Tweede Kamer steunde het actieplan van de provincie Groningen, gemeente Delfzijl en UWV voor intensieve steun aan de werknemers. Om de werknemers te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan, werd op het terrein van Aldel een mobiliteitscentrum opgezet. Het centrum verhuist vanaf 1 januari van het Aldel-terrein in Farmsum  naar het Werkplein Eemsdelta in Delfzijl. De gemeente Delfzijl en UWV werken vanaf die locatie al samen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten