U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Loonaangifteketen draagt bij aan efficiëntere overheid

geplaatst op 12 december 2014

Vandaag is de website loonaangifteketen.nl gelanceerd waarop de werking van de keten in één oogopslag duidelijk wordt. De Belastingdienst stelt nominatieve gegevens uit de loonaangifte ter beschikking aan de polisadministratie van UWV.

Die gegevens worden bijvoorbeeld gebruikt voor het vaststellen van uitkeringen. Dit proces noemen we de loonaangifteketen en is stabiel dankzij de goede samenwerking tussen de Belastingdienst, UWV en CBS.

De loonaangifteketen is de expert als het gaat om gegevens over dienstverbanden, lonen, verzekeringsplicht en premieplicht en zorgt voor transparantie over de geregistreerde gegevens. Door meervoudig gebruik van gegevens ervaren burgers en bedrijven administratief gemak en lastenverlichting en kan de overheid efficiënter werken.

Loonaangifteketen.nl bevat informatie over bijvoorbeeld de rol van inhoudingsplichtigen, afnemers en over de

ketensamenwerking. De website is bedoeld voor medewerkers van de Belastingdienst, UWV en CBS en externe ketenpartners: salarisadministrateurs, fiscaal intermediairs, softwareontwikkelaars en afnemers zoals gemeenten, gerechtsdeurwaarders en uitvoeringsinstanties.


José Lazeroms (lid van de Raad van Bestuur UWV): ‘De loonaangifteketen biedt de unieke gelegenheid om (semi)overheidsafnemers van onze gegevens in staat te stellen het burgers gemakkelijker te maken.’

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten