U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Veel Oad-personeel op banenmarkt in Rijssen-Holten

geplaatst op 10 december 2013

Werkplein Twente (UWV & gemeente Rijssen-Holten) organiseerde op maandag 9 december in samenwerking met vakbond De Unie en brancheorganisatie ANVR een regionale banenmarkt voor ex-werknemers van de Oad Groep die in Holten zijn hoofdkantoor had. Ook overige werkzoekenden met een WW- of bijstandsuitkering uit de gemeente Rijssen-Holten waren uitgenodigd. Onder hen veel mensen die hun baan verloren zijn in de bouw.

De banenmarkt in het gemeentehuis in Rijssen werd bezocht door 350 werkzoekenden. Ruim 25 werkgevers en intermediairs presenteerden er hun vacatures. Burgemeester Hofland stak bij de opening van de banenmarkt de aanwezige werkzoekenden een hart onder de riem. "De crisis in de bouw en recent het faillissement van de Oad Groep hebben een grote impact op de gemeente Rijssen-Holten. Mede dankzij een unieke samenwerking tussen gemeente, UWV, de reisbranche en de vakbond zijn er in Twente al weer 60 Oad-medewerkers begonnen in een nieuwe baan. Dit geeft aan dat er ondanks de moeilijke tijden perspectief is", aldus de burgemeester.

Oad

UWV, ANVR, De Unie en de gemeente Rijssen-Holten werken samen om personeel dat getroffen is door het faillissement van de Oad Groep te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan. De partijen hebben tijdelijk een projectleider aangesteld op het gemeentehuis van Rijssen-Holten. Naast deze fysieke plek heeft Reiswerk, het opleidingsfonds van de ANVR, een digitaal loket geopend (reiswerk.nl/menukaart) waar reisprofessionals aan de hand van een menukaart met relevante informatie over onder andere sollicitatietrainingen, benodigde werkervaring en vacatures het vervolg van hun loopbaan kunnen uitstippelen. Werkzoekenden kunnen ook op werk.nl terecht voor vacatures, tips en online workshops.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten