U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Landelijke Banenmarkt ook online

geplaatst op 10 oktober 2013

UWV houdt samen met gemeenten op 10 oktober weer de jaarlijkse Landelijke Banenmarkt. Op meer dan 25 plekken in het land worden activiteiten georganiseerd om werkzoekenden met werkgevers in contact te brengen. Voor het eerst is de banenmarkt ook online.


In de aanloop naar de elfde Landelijke Banenmarkt zijn werkzoekenden tijdens de werk 3 daagse met trainingen voorbereid op de ontmoeting met werkgevers. Ze leren bijvoorbeeld hoe social media optimaal kunnen worden benut, een goed cv op te stellen of oefenen een ‘elevator pitch’. Er is speciale aandacht voor mensen die moeilijk weer aan het werk komen, zoals 55-plussers of mensen met een arbeidshandicap.

Online banenmarkt

Iedere regio kiest voor een eigen aanpak, toegespitst op de regionale omstandigheden. In Utrecht is er een online banenmarkt, speciaal voor functies in de ICT. Werkzoekenden en werkgevers in de ICT worden bijeen gebracht via Linkedin. In andere plaatsen worden ook traditionele banenmarkten gehouden, zoals boven het station van Hilversum, in het voetbalstadion van Cambuur in Leeuwarden of het theater van Venlo. In Twente rijdt een bus met werkzoekenden langs werkgevers en en de regio Apeldoorn pakt uit met een groots evenement waar 4.000 bezoekers worden verwacht.

Vacatures

Ondanks de economische crisis hebben veel werkgevers zich gemeld met vacatures. Vooral in de techniek, ICT, sales en transport zijn werkgevers op zoek naar personeel. In de grensregio’s worden mensen gezocht voor werk in Duitsland of in België.

Andere nieuws- en persberichten

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten