U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Verdere stijging werkloosheid

geplaatst op 16 augustus 2012

De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in juli 2012 verder toe en kwam uit op 510 duizend personen. Dat is 6,5 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen met ruim 7 duizend is gestegen tot 298 duizend.

Ruim een half miljoen werklozen

In juli nam de voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid met 14 duizend toe. Hiermee steeg het aantal werklozen naar ruim een half miljoen. De werkloosheid vertoont al ruim een jaar een stijgende lijn. Naast een toename van de instroom doordat mensen hun baan verloren, waren er relatief weinig werklozen die werk vonden. Het is voor het eerst sinds 1996 dat er meer dan een half miljoen mensen werkloos zijn.

Meer werkloze mannen en 45-plussers

In 2004 en 2005 was de werkloosheid ook relatief hoog. Toen bleef het aantal werklozen net onder de 500 duizend. Vergeleken met die periode zijn er nu meer mannen werkloos. Ook het aantal werkloze ouderen ligt hoger. Er zijn nu minder vrouwen en mensen jonger dan 45 jaar werkloos.

Bijna 300 duizend WW-uitkeringen

Er waren in juli 298 duizend lopende WW-uitkeringen, ruim 7 duizend meer dan een maand eerder. In vergelijking met juli vorig jaar is dit een stijging van 17,5 procent. In het afgelopen jaar nam het aantal WW-uitkeringen relatief het sterkst toe onder jongeren. Er zijn nu 54 procent meer jongeren met een WW-uitkering dan vorig jaar.

Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen relatief het meest gestegen in de bouwsector. Ook in de gezondheidszorg en de uitzendsector was er een toename van het aantal lopende WW-uitkeringen. Regionaal was de stijging het grootst in de provincies Overijssel en Zeeland.

Meer informatie:

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten