U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV en uitzendbranche brengen langdurig ziekteverzuim terug

geplaatst op 31 oktober 2012

UWV en de uitzendbranche gaan intensief samenwerken om het langdurend ziekteverzuim onder uitzendkrachten te verlagen. Vandaag tekenden de koepelorganisatie Stichting Arbo Flexbranche (STAF) en UWV een convenant om de samenwerking te bekrachtigen.

Re-integratie

UWV en STAF willen het langdurig ziekteverzuim onder uitzendkrachten verlagen en de re-integratiemogelijkheden vergroten. ‘Door intensiever te gaan samenwerken met de uitzendbranche willen we de dienstverlening aan uitzendkrachten vergroten. Hierdoor krijgt ook deze groep meer mogelijkheden voor re-integratie’, vertelt Fred Paling, lid Raad van Bestuur van UWV. Aart van der Gaag, bestuurslid van STAF en namens de werkgevers aan de ondertekeningstafel: “Het plaatsingspercentage van deze groep zou alleen nog maar groter kunnen worden als naast deze gemaakte afspraken ook no-risk polissen en proefplaatsingen mogelijk worden gemaakt. Een volgende stap.”

Werkwijze

In de nieuwe samenwerking beoordeelt UWV de mogelijkheden van de langdurig zieke uitzendkracht en geeft gericht aan waar de kansen voor hervatting van werk liggen. Het uitzendbureau waar de uitzendkracht is ziek gemeld, zal deze vervolgens een passend arbeidsaanbod doen. Van de uitzendkracht wordt verwacht hij actief mee zal werken aan een succesvolle re-integratie.

Modernisering Ziektewet

Vanaf 1 januari 2013 wordt met de invoering van de wet Beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) de ziektewet gemoderniseerd. Het verbeteren van de re-integratiemogelijkheden van uitzendkrachten is één van de maatregelen die in deze wet is opgenomen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten