U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Werkzoekenden maken kennis met de horeca op de Werkpleinen

geplaatst op 22 maart 2011

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) trekt in de week van 28 maart tot en met 3 april met een Horeca Roadshow langs een aantal Werkpleinen om werkzoekenden warm te maken voor de horeca. De aftrap, op maandag 28 maart in Leeuwarden, is tevens de start van de brancheweek horeca bij UWV WERKbedrijf.

In de roadshow richten werkzoekenden onder begeleiding van een presentator hun blik op een carrière in de horeca. Dit doen ze onder andere door een horeca carrièrepiramide te bouwen op basis van een aantal competenties. Ook worden er filmfragmenten getoond van professionals uit het vak. Deze horecatoppers laten zien dat je het met de juiste spirit ver kan schoppen in de horeca. De SVH-roadshow doet na Leeuwarden nog de Werkpleinen aan in Apeldoorn, Doetinchem, Eindhoven, Hilversum, Nijmegen en Tilburg.

Horecaweek

Tijdens de Week van de horeca wordt ook werkgevers een podium geboden op de Werkpleinen. Zo zijn er in Leeuwarden speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden en opent de Friese TV-kok Reitse Spanninga er een horecabanenmarkt. Landelijk bedrijfsadviseur horeca van UWV WERKbedrijf, Patricia Oosthof, legt uit: “Horecaondernemers kunnen zelf als beste vertellen hoe mooi het horecavak is. Door dit enthousiasme persoonlijk over te brengen op gemotiveerde werkzoekenden raken ze het hart van nieuw horecapersoneel. Ook kunnen we samen met onze partners vooroordelen als ‘lage lonen’ en ‘ongunstige werktijden’ wegnemen. Met het nieuwe seizoen voor de boeg is de horecaweek dé manier om het werken in de horeca in een positief daglicht te stellen.”

SVH speelt hier tevens op in door de UWV HorecaHeld-verkiezing uit te schrijven. Tot en met 17 april kunnen werkzoekenden hun HorecaHeld nomineren. Uit alle inzendingen worden drie nominaties geselecteerd waarop vanaf 25 april gestemd kan worden via www.horecahelden.nl

Deelnemen aan de brancheweek

De brancheweek horeca van UWV WERKbedrijf vindt plaats van 28 maart tot en met 3 april a.s. op de Werkpleinen. De week wordt vanuit de regionale servicepunten horeca en recreatie georganiseerd in samenwerking met werkgevers, re-integratiebedrijven en opleidingscentra. KenWerk, het kenniscentrum voor het beroepsonderwijs en bedrijfsleven, geeft op een aantal Werkpleinen uitleg over de combinatie leren en werken in de horeca.

Neem voor meer informatie en voor de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten contact op met landelijk bedrijfsadviseur horeca Patricia Oosthof van UWV WERKbedrijf, e-mail: patricia.oosthof@uwv.nl. Werkgevers kunnen bij een lokaal Werkplein terecht voor vragen over de werving van personeel via het WERKbedrijf. Bezoek voor de dichtstbijzijnde vestiging de website www.werk.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten