U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Werkgevers Stedendriehoek somberen niet over arbeidsmarkt

geplaatst op 10 oktober 2011

Ondanks de sombere economische vooruitzichten zien werkgevers in de Stedendriehoek nog goede kansen voor werk in de komende jaren. 47 procent van de werkgevers in de regio rekent er op dat ze in 2011 en 2012 meer mensen nodig zullen hebben en 31 procent verwacht een gelijkblijvende vraag naar personeel. De overige 22 procent verwacht minder personeel nodig te hebben.

Daarmee zijn ze wat positiever dan de gemiddelde Nederlandse werkgever. Dit blijkt uit een enquête van UWV onder middelgrote en grote werkgevers. De resultaten worden vandaag gepresenteerd tijdens het regionale UWV werkgeverscongres in Apeldoorn, waar 500 personeelsmanagers zich laten informeren over de regelingen in de sociale zekerheid, zoals ontslag en ziekte.

UWV Werkgeverscongressen

Jaarlijks organiseert UWV een reeks werkgeverscongressen verspreid over het land. De in totaal 2200 bezoekers wordt gevraagd naar hun verwachtingen over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en wat volgens hun de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Opvangen van de uitstroom van medewerkers als gevolg van de vergrijzing (35 procent) en behoud van goed personeel (33 procent), worden door de bezoekers aan het congres in Apeldoorn genoemd als de belangrijkste aandachtspunten. Werving van personeel heeft net als vorig jaar relatief weinig aandacht, slechts 17 procent ziet het als belangrijkste aandachtspunt. Daarmee scoort de regio wel hoger dan de rest van het land, waar gemiddeld 14 procent werving noemt als prioriteit.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten