U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV WERKbedrijf organiseert brancheweek voor de zorg

geplaatst op 16 februari 2011

De zorg- en welzijnssector staat half maart een week lang volop in de aandacht tijdens de brancheweek voor de zorg. Deze jaarlijks terugkerende week is de eerste van een serie landelijke brancheweken voor het bedrijfsleven en is hét moment voor werkgevers en werkzoekenden om zichzelf te presenteren. De week van de zorg is een coproductie van UWV WERKbedrijf en de regionale zorg- en welzijnsinstellingen. Sluitstuk is de Open Dag van de Zorg op zaterdag 19 maart.

Tijdens de brancheweek zorg kan de sector de vele baankansen in de zorg en welzijn prima voor het voetlicht brengen, aldus bedrijfsadviseur zorg van UWV WERKbedrijf Jacques Janssens: “UWV WERKbedrijf heeft meer dan honderd vestigingen op Werkpleinen verspreid over heel Nederland. Duizenden werkzoekenden bieden zich er aan op de arbeidsmarkt. De zorgweek van het WERKbedrijf is voor werkgevers daarom een uitstekend platform om hun bedrijf lokaal of regionaal te presenteren, de sector te profileren en de basis te leggen voor een goed personeelsbestand.

Regionale brancheservicepunten zorg

Om de kans op een geslaagde match tussen werkgever en werkzoekende verder te vergroten, heeft UWV WERKbedrijf sinds enkele jaren regionale brancheservicepunten zorg. Het WERKbedrijf werkt er samen met zorg- en welzijnsinstellingen, opleidingscentra, kenniscentra en gemeenten aan het vervullen van vacatures. Jacques Janssens: “De behoefte aan zorg neemt toe en dus ook het aantal banen. Door op Werkpleinen gemeenschappelijke bemiddelingspunten in te richten waar publieke en private partijen samenwerken, kan er met name in tijden van een arbeidstekort snel geschakeld worden. De regie is hierbij in handen van lokale en regionale werkgevers in de zorg. Hun vraag staat centraal. Met als belangrijkste resultaat dat vacatures sneller worden vervuld en er meer toeleidingstrajecten worden gerealiseerd. En dat is goed nieuws voor ondernemers.”

Open dag van de zorg

Sluitstuk van de brancheweek voor de zorg is de Open Dag voor de Zorg op zaterdag 19 maart 2011. Zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen dan hun deuren voor het grote publiek. Onder meer de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en de ziekenhuizen houden open huis.

Deelnemen aan de brancheweek

De brancheweek zorg vindt plaats van 14 tot en met 19 maart a.s. op vestigingen van het WERKbedrijf. Het WERKbedrijf staat tijdens de brancheweek open voor lokale of regionale acties in samenwerking met werkgevers. Neemt u voor vragen en informatie contact op met landelijk bedrijfsadviseur zorg Jacques Janssens van UWV WERKbedrijf, tel. 06 50238758 en e-mail: jacques.janssens@uwv.nl. Werkgevers kunnen bij de regionale brancheservicepunten zorg of bij een lokaal Werkplein terecht voor vragen over de werving van personeel via het WERKbedrijf. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging op de website www.werk.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten