U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV WERKbedrijf concentreert dienstverlening op 30 regiovestigingen

geplaatst op 26 mei 2011

Tot eind 2014 concentreert UWV WERKbedrijf de dienstverlening op 30 Werkpleinen. UWV blijft aanwezig op één Werkplein per arbeidsmarktregio. De komende jaren verlaat het WERKbedrijf 68 Werkpleinen. Dit is nodig omdat het kabinet gaat bezuinigen op de arbeidsbemiddelingsrol voor mensen met een WW-uitkering. UWV gaat werkzoekenden steeds meer ondersteunen bij het zoeken en vinden van werk via online dienstverlening.

Het verlaten van de Werkpleinen gebeurt in twee delen. In 2012-2013 verlaat UWV WERKbedrijf 31 Werkpleinen. Het gaat veelal om vestigingen die geen regiovestiging kunnen worden. Dit komt door de grootte, het aantal vierkante meters kantoorruimte of aflopende huurovereenkomsten. Welke 31 Werkpleinen dit zijn, leest u in het Overzicht van Werkpleinen (doc, 59 kB).
Van medio 2013 tot eind 2014 verlaat het WERKbedrijf waarschijnlijk nog eens 37 Werkpleinen. Na overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) worden definitieve keuzen gemaakt voor de arbeidsmarktregio’s en de regiovestigingen.

De samenwerking tussen UWV en gemeenten blijft van groot belang. Die zorgt voor een landelijke verbinding tussen de dertig arbeidsmarktregio’s die UWV overziet en de lokale arbeidsmarkt waar gemeenten actief zijn. Het WERKbedrijf wil ook in 2015 een betekenisvolle dienstverlener blijven voor werkgevers en werkzoekenden. En het wil een samenwerkingspartner blijven voor gemeenten. UWV zorgt ook voor een transparante arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door landelijke en regionale cijfers te leveren over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Deze gegevens zijn nodig om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.

E-dienstverlening

De e-dienstverlening krijgt bij UWV een belangrijke rol. Wij gaan klanten met een WW-uitkering steeds meer online helpen bij het zoeken en vinden van werk. Wij gaan de e-dienstverlening verder ontwikkelen zodat een grote groep klanten zich zelfstandig via internet kan redden. Daarnaast organiseren de vestigingen ook speeddates, cursussen en netwerkbijeenkomsten.
Voor een kleine groep werkzoekenden blijft het persoonlijke contact wel bestaan. Denk aan ouderen, langdurig werklozen en mensen met een arbeidshandicap. In 2015 is deze intensieve dienstverlening geconcentreerd op de 30 regiovestigingen.

Personeel verhuist mee

Door de bezuinigingen krimpt het personeelsbestand van UWV fors. De medewerkers van UWV WERKbedrijf die overblijven verhuizen mee naar de 30 Werkpleinen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten