U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV voorop met invoering e-factuur

geplaatst op 01 december 2011

UWV is ver gevorderd met de invoering van e-factureren, het elektronisch ontvangen en versturen van rekeningen. Naar verwachting zal UWV eind dit jaar 80 procent van de facturen digitaal verwerken. UWV loopt hiermee voorop in de publieke sector. De e-factuur levert UWV op jaarbasis een besparing op van 1,3 miljoen Euro.

UWV is in het voorjaar van 2010 gestart met e-factureren via Digipoort, het elektronisch postkantoor van de overheid. ‘In korte tijd is de e-factuur gemeengoed geworden bij UWV’, aldus financieel directeur Peter Ploegsma. ‘We stimuleren leveranciers rekeningen digitaal te sturen door ze te wijzen op de voordelen: snellere afhandeling, snellere betaling, gemak en minder fouten. We besparen tijd, geld en werken duurzaam doordat we minder papier gebruiken. Dat is winst voor ons, voor de leverancier en uiteindelijk ook voor de belastingbetaler’.

Ontwikkeling

In 2010 handelde UWV gemiddeld 17 procent van de facturen digitaal af. Dit percentage stijgt dit jaar naar 35 procent. De ontwikkeling gaat snel: eind dit jaar zal 80 procent van de facturering elektronisch verlopen, hetgeen UWV een structurele besparing oplevert van 1,3 miljoen Euro.

Dat UWV verder is met elektronisch factureren dan andere overheidsorganisaties blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Uit dit onderzoek blijkt dat de overheid vorig jaar nog geen 6 procent van de facturen digitaal afhandelde.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten