U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV verschuift betaalmoment voor deel klanten met arbeidsongeschiktheidsuitkering

geplaatst op 13 april 2011

Voor een deel van de klanten die een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangen van UWV verandert het betaalmoment van de uitkering. Vanaf juni 2011 ontvangen zij hun uitkering rond de 23e van de maand. Nu is dat nog rond de 15e van de maand. UWV heeft de betreffende klanten per brief geïnformeerd over de aanpassing en over de mogelijkheid om een voorschot aan te vragen. De hoogte van de uitkering blijft onveranderd.

Momenteel hanteert UWV twee systemen voor het uitbetalen van de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, een met het betaalmoment rond de 15e van de maand en een met betaling rond de 23e van de maand. UWV gaat deze systemen samenvoegen, hetgeen jaarlijks een structurele besparing oplevert.

Vooruitlopend op de samenvoeging uniformeert UWV het betaalmoment. Gekozen is voor de 23e van de maand, omdat deze datum goed aansluit bij de gebruikelijke betaalmomenten van salarissen in het bedrijfsleven. UWV past het betaalmoment juist in juni aan, omdat in mei de jaarlijkse uitbetaling van het vakantiegeld plaatsvindt. De aanpassing van het moment van betalen is afgestemd met de cliëntenraad van UWV.   

Klanten worden in de eerste twee weken van april per brief geïnformeerd over de aanpassing. Ook instanties en werkgevers die de uitkering ontvangen worden door UWV op de hoogte gebracht. UWV adviseert klanten, indien nodig, de data voor automatische incasso’s aan te passen. UWV zet maximaal in op het voorkomen van problemen bij klanten. Zo biedt UWV de mogelijkheid om een renteloos voorschot aan te vragen ter overbrugging van de betalingsperiode. Het voorschot wordt rond 10 juni betaald en vervolgens in vijf termijnen in de maanden juli tot en met november 2011 verrekend met de uitkering. 

Voor vragen kunnen klanten terecht bij de klantenservice van UWV op telefoonnummer 0900-9294.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten