U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV sluit zich aan bij Company Pride Platform

geplaatst op 07 februari 2011

Uitkeringsinstantie UWV heeft zich vanmiddag officieel aangesloten op het netwerk van Company Pride Platform, een organisatie die zich internationaal inzet voor volledige acceptatie van lesbische, homo, biseksuele en transgender werknemers. De aansluiting op het netwerk geeft UWV de mogelijkheid om met andere organisaties mee te praten over diversiteit binnen de organisatie.

Dat UWV zich aansluit bij het Company Pride Platform is een logische stap volgens bestuursvoorzitter Joop Linthorst, die zijn handtekening onder de samenwerking zette: “Al bijna twee jaar is ons roze netwerk ‘Gay UWV Pride’ binnen UWV actief. Het netwerk zet zich in voor homoseksuele medewerkers en wil de opgedane kennis delen met andere landelijke organisaties. Dat is iets waar ik als voorzitter graag voor teken, omdat diversiteit een belangrijke plek binnen onze organisatie inneemt.”

Over UWV

UWV opereert in een multiculturele samenleving. Dat betekent dat de organisatie te maken heeft met een grote diversiteit aan religies, culturen, achtergronden en persoonlijkheden. UWV zet zich sterk in om diversiteit op de werkvloer te vergroten. Allereerst wil de organisatie effectief omgaan met verschillen in aard, beleving en behoefte van de klanten. Ook streeft UWV naar een evenwichtige samenstelling van het eigen personeelsbestand als afspiegeling van de maatschappij. Andere netwerken binnen UWV zijn er voor vrouwen en jongeren.

Over CPP

Company Pride Platform (CPP) is een in Amsterdam gevestigde, internationale non-profit netwerkorganisatie die streeft naar de volledige acceptatie van LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) binnen de werkomgeving en in de samenleving. De CPP leden vormen een netwerk van multinationals, landelijke organisaties, overheidsinstellingen en individuele entrepreneurs en studenten. CPP onderhoudt netwerken met vele (internationale) leden van de samenleving en vormt een samenhangend geluid namens de internationale LGBT gemeenschap.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten