U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Snuffelstages voor werkzoekenden tijdens Week van de Detailhandel

geplaatst op 21 juni 2011

UVW WERKbedrijf houdt vanaf maandag 20 juni samen met Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een week om het werken in de detailhandel te promoten. Er zijn mensen nodig voor de nieuwe beroepsprofielen die onder andere ontstaan door de digitalisering en nieuwe winkelconcepten, terwijl er nu al een tekort is aan personeel. Een van de activiteiten tijdens de Week van de Detailhandel is de actie ‘Kruiwagen’, waarbij winkeliers in Groningen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt uitnodigen om een snuffelstage te doen in hun bedrijf.

Door de vergrijzing en ontgroening van de beroepsbevolking worden er op termijn personeelstekorten verwacht in de detailhandel. Dit betekent meer baanmogelijkheden voor werkzoekenden, zo legt landelijk bedrijfsadviseur van UWV WERKbedrijf Jan Alberts uit: “Samen met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel willen we laten zien dat er veel leuke banen en doorgroeimogelijkheden zijn in de detailhandel en veel kansen voor gemotiveerde starters en herintreders op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is de brancheweek een uitgelezen mogelijkheid om hun bedrijf te promoten en mogelijke personeelstekorten voor te zijn.”

Actie Kruiwagen

In het hele land worden er vanuit de Servicepunten Detailhandel activiteiten georganiseerd om het werken in de detailhandel te promoten. Met de actie ‘Kruiwagen’ worden er in de Groningse binnenstad en in winkelcentrum Paddepoel door winkeliers snuffelstages beschikbaar gesteld voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is om deze werkzoekenden gedurende vier dagen ervaring op te laten doen in een voor hen interessante winkel. Op woensdag 22 juni vindt in de Martinikerk in Groningen een groot event plaats voor werkzoekenden, scholieren en andere geïnteresseerden, waarbij men kennis kan maken met de detailhandel, demonstraties kan bijwonen en verschillende workshops kan volgen. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden via www.weekvandedetailhandel.nl en www.werk.nl

Servicepunten Detailhandel

De laatste jaren zijn in een twintigtal steden en regio’s Servicepunten Detailhandel opgezet. Het gaat om samenwerkingsverbanden van onder meer ondernemers- en winkeliersverenigingen, gemeente, HBD, UWV WERKbedrijf en kenniscentra. De servicepunten helpen werkgevers bij het vinden en behouden van goed personeel en helpen werkzoekenden aan een uitdagende baan in de detailhandel. Door bemiddelingspunten in te richten met publieke én private partijen, kan er ook in tijden van een arbeidstekort snel geschakeld worden. De servicepunten beschikken via UWV WERKbedrijf namelijk over een groot aanbod van werkzoekenden met ervaring. Werkgevers die werkzoekenden aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bovendien mogelijk aanspraak maken op financiële voordelen. Meer informatie over de servicepunten is te vinden via www.servicepuntdetailhandel.nl.

Deelnemen aan de brancheweek

De brancheweek van de detailhandel vindt plaats van 20 tot en met 24 juni, veelal op vestigingen van UWV WERKbedrijf. Neemt u voor vragen en informatie contact op met landelijk bedrijfsadviseur detailhandel Jan Alberts van UWV WERKbedrijf, e-mail: jan.alberts@uwv.nl. Werkgevers kunnen bij de Servicepunten Detailhandel of bij een lokaal Werkplein terecht voor de werving van personeel. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging op www.werk.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten